Klasická česká bramboračka
Oblíbená a vydatná polévka z kuřecího vývaru s brambory, mrkví, celerem a petrželí. Typickou chuť jí dodá koření - česnek, majoránka a pepř a samozřejmě sušené houby.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Připravte si všechny potřebné ingredience.
Do hrnce dejte máslo a najemno nakrájenou cibuli.
Přidejte kmín a za stálého míchání nechte zesklovatět.
Přidejte mouku, smíchejte s máslem a cibulí tak, aby vznikla jíška. Maličko opražte, ale pozor: dozlatova, nikoli dohněda.
Vlijte kuřecí vývar, metlou ho šlehejte dohladka, aby nevznikly hrudky. Vařte asi půl hodiny.
Mezitím si připravte další nádobu. Propláchněte sušené houby, dejte je do studené vody a vařte asi dvacet minut.
Do polévky postupně přidejte celer, petržel, mrkev, vše nakrájené na kousky.
Přidejte též na kousky nakrájené brambory.
Nesmíte zapomenout ani na česnek.
Ochuťte majoránkou, černým pepřem a osolte.
Vlijte sušené houby, které jste předtím přibližně dvacet minut povařili.
A můžete servírovat, polévka je hotová.
Hodnotit recept: