Krémová polévka z kohouta
Polévka z kohoutího masa s kořenovou zeleninou okořeněná celým pepřem, zjemněná smetanou a rozmixovaná na hladký krém.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 špetkasůl
1 kskohout
1 lžičkakoření vegeta
1,5 lvoda
3 kuličkapepř černý celý
500 gzelenina kořenová
500 mlsmetana ke šlehání
Postup přípravy
Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 120
1.
Kouhouta řádně očistěte.
2.
Kořenovou zeleninu očistěte a nakrájejte.
3.
Do 1,5l vody dejte kohouta, kořenovou zeleninu, sůl, pepř a vegetu.
4.
Vše vařte na mírném ohni, dokud maso úplně nezměkne.
5.
Polévku přeceďte do druhého hrnce, vložte do něj uvařenou zeleninu.
6.
Z kohouta oberte maso. Přidejte jej do polévky.
7.
Do polévky nalejte smetanu a vše rozmixujte dohladka.
8.
Nechte ještě jednou projít varem a podávejte.
Hodnotit recept: