Králičí stehna na smetaně
Králičí stehna obalená ve slanině a podusená na orestované kořenové zelenině. Můžeme podávat s bramborovým knedlíkem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Stehna omyjte a odblaňte, mírně je osolte a obalte tenkými plátky prorostlé slaniny.
Obalená můžete omotat nití, aby se slanina nerozbalovala.
Očistěte cibuli a kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel). Vše pokrájejte nadrobno.
Na rozehřátém oleji osmažte cibuli a kořenovou zeleninu, přikryjte a duste 10 minut.
Vložte maso, opečte, přidejte nové koření, citronovou kůru a podle potřeby občas podlijte vínem.
Měkké maso vyjměte, šťávu povařte, zaprašte moukou, ještě podlijte a několik minut povařte.
Omáčku propasírujte nebo rozmixujte.
Dochuťte citronovou šťávou a zahustěte hladkou moukou.
Hodnotit recept: