Dýňová polévka II (halloweenská)
Krémová polévka z dýně hokkaido s brambory, cibulí, mrkví a chilli papričkou. Lze stylově podávat ve vydlabané dýni. Můžeme přidat opražená dýňová semínka a lžičku bílého jogurtu.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Dýni hokkaido pořádně kartáčem umyjte.
Pokrájejte ji na kousky i se slupkou.
Mrkev očistěte a nastrouhejte nahrubo.
Cibuli oloupejte a rozpůlte.
Papriku chilli očistěte a zbavte jadérek.
Brambory oloupejte a pokrájejte.
Rozehřejte olej a opražte dýni, cibuli, mrkev a papričku. Osolte.
Přidejte vývar a brambory.
Vařte přibližně 40 minut na mírném ohni.
Poté rozmixujte na hladkou kaši ručním ponorným mixérem.
Polévku můžete podávat ve vydlabané dýni hokkaido, kterou 5-10 minut předpečete v horké troubě.
Hodnotit recept: