Zeleninový hrnec
Zeleninová polévka z brambor, cukety a rajčat s knedlíčky z chleba a tvarohu. Servírujeme se slanými tyčinkami.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Z chleba odkrojte kůrku, natrhejte jej na kousky.
Kousky vložte do mixéru a rozmixujte.
Přidejte žloutky, tvaroh, krupici, osolte a okořeňte.
Vypracujte hladké těst, které nechte 20 minut odležet.
Mezitím si oloupejte brambory, nakrájejte je na malé kostičky.
Cuketu podélně nakrájejte na čtvrtinky a pak na plátky.
Rajčata spařte horkou vodou, oloupejte je a rozpůlte.
Vývar a bylinky dejte do hrnce a přiveďte k varu.
Přidejte brambory a vařte asi 10 minut.
Přimíchejte cuketu a rajčata a opět přiveďte k varu.
Z tvarohové směsi pomocí dvou lžiček formujte knedlíčky.
Vkladájte je do hrnce a vařte 15 minut.
Zeleninu dochuťte olejem, solí a pepřem.
Polévku rozdělte do misek a servírujte se slanými tyčinkami.
Hodnotit recept: