Meruňkový likér
Výborný domácí likér, plný meruněk ze zahrádky, který zpříjemní vaše zimní večery.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Meruňky omyjte, osušte, rozpulte, vypeckujte a nakrájejte na měsíčky.
Cukr kandys naplňte do uzavíratelných lahví a přidejte k němu meruňky a skořici.
Zalijte lihem a nechte šest týdnů stát na tmavém místě.
Tekutinu sceďte přes pláténko a důkladně vymačkejte.
Cukrový sirup a víno přiveďte k varu, vařte pět minut a nechte vyluhovat.
Přelijte přes plátno, vychlaďte a smíchejte s meruňkovým alkoholem.
Naplňte do připravených sklenic a zhruba osm dalších týdnů nechte odstát na tmavém místě.
Hodnotit recept: