Bramborový koláč
Koláč z listového těsta plněného bramborami smíchanými s osmaženou slaninou. Upečený dozlatova a podávaný s kopečkem česnekové smetany.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle chuti
Postup přípravy
Brambory nechte vychladnout, oloupejte je a nastrouhejte na hrubém struhadle.
Brambory umyjte a uvařte ve slupce do poloměkka.
Ochuťte pepřem, paprikou, rozmarýnem, nasekanou petrželovou natí a solí.
Slaninu nakrájejte nadrobno, opečte ji a spolu s vypečenou šťávou vlijte na brambory.
Oba pláty listového těsta rozválejte na pláty cca 5 mm silné.
Jeden položte na plech, pokryjte bramborami a překryjte druhým.
Povrch propíchejte vidličkou a potřete rozšlehaným vejcem.
Pečte v předem vyhřáté troubě při 180°C dozlatova.
Smetanu smíchejte s prolisovaným česnekem.
Koláč nakrájejte na větší čtverce. Před servírováním na každý navršte kopeček česnekové smetany.
Hodnotit recept: