Křehký jogurtový závin s jablky
Těsto z jogurtu, tuku a mouky, plněné jablky posypanými skořicí a cukrem. Pečeme dorůžova a sypeme moučkovým cukrem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
těsto
podle chuti
podle potřeby
Postup přípravy
Mouku vymíchejte s tukem a jogurtem.
Vypracované těsto dejte na noc do ledničky.
Poté ho rozdělte na tři části, každou rozválejte a posypejte strouhankou.
Na ni asi do tří čtvrtin šířky rozložte očištěná jablka nakrájená na plátky.
Posypejte je podle chuti cukrem krystal, vanilkovým a skořicovým cukrem a opět strouhankou.
Těsto po okraji potřete vodou, zarolujte a přendejte na plech vyložený pečicím papírem.
Závin pečte v troubě vyhřáté na 170 °C dozlatova.
Ještě teplý posypejte cukrem moučkou.
Hodnotit recept: