Hovězí vývar
Vývar z hovězích kostí po hodině varu doplníme zeleninou a dozlatova osmaženými hovězími játry, která polévce dodají výraznější chuť a barvu. Hotový vývar scedíme, maso pokrájíme na menší kousky a podávat můžeme dochucený špetkou mleté papriky.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Kosti dobře umyjte a posekejte na menší kousky.
Vložte je do studené vody.
Maso umyjte a očistěte. Přidejte ho do vody a dejte vařit.
Když vývar začne vařit, přidejte sůl, koření a dále vařte na mírném ohni dvě hodiny.
V době vaření se vytváří pěna, kterou můžete odstraňovat.
Kořenovou zeleninu očistěte a po hodině varu vložte do polévky.
Ponechte si kousek mrkve, kterou společně s játry osmažte dozlatova.
Poté játra vložte do polévky. Vývar získá výraznější chuť a intenzivní jantarové zbarvení.
Během vaření z vývaru odstraňujte tuk, protože dlouhým vařením kosti dodávajíc nepříjemnou lojovitou příchuť a tmavý odstín.
Hovězí vývar přeceďte přes jemné sítko.
Maso pokrájejte na menší kousky.
Hodnotit recept: