Chřest s holandskou omáčkou | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Chřest s holandskou omáčkou

55 min. | předkrm | 2 337 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce | Vegetariánské jídlo

Chřest s holandskou omáčkou

Chřest vařený ve slané vodě, podávaný s holanskou omáčkou ze žloutků, másla a cibule.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 kgchřest bílý
2 kostkacukr
2 lvoda
2 lžičkasůl

omáčka

0,25 lžičkakoření chilli
1 kscibule kuchyňská
1 špetkapepř bílý mletý
2 lžíceocet vinný
2 kapkašťáva citronová
250 gmáslo
5 ksžloutek

Postup přípravy

Čas přípravy: 40
Čas vaření/pečení: 15
1.

Chřest omyjte, oloupejte.

2.

Uvařte jej ve slané vodě, do které jste přidali kostku cukru.

3.

Máslo rozpusťte na páni a odstavte.

4.

Do mělké nádoby dejte žloutky, špetku soli a mletý bílý pepř.

5.

Nádobu postavte do hrnce s horkou vodou (nesmí se vařit) a směs šlehejte do zhoustnutí.

6.

Z vodní lázně pak misku vyjměte a za stálého míchání postupně přidávejte rozpuštěné máslo a najemno nakrájenou cibuli.

7.

Omáčku ochuťte octem, špetkou chilli koření nebo kapkou tabasca a citronovou šťávou.

8.

Hotovou omáčkou přelijte uvařený chřest a ihned servírujte.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 372,2kJ 2 337,4kJ
Bílkoviny 0,8g 4,7g
Tuky 9,4g 58,9g
Sacharidy 1g 6,2g
Cholesterol 85,6mg 537,5mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz