Chřest s holandskou omáčkou
Chřest vařený ve slané vodě, podávaný s holanskou omáčkou ze žloutků, másla a cibule.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
omáčka
Postup přípravy
Chřest omyjte, oloupejte.
Uvařte jej ve slané vodě, do které jste přidali kostku cukru.
Máslo rozpusťte na páni a odstavte.
Do mělké nádoby dejte žloutky, špetku soli a mletý bílý pepř.
Nádobu postavte do hrnce s horkou vodou (nesmí se vařit) a směs šlehejte do zhoustnutí.
Z vodní lázně pak misku vyjměte a za stálého míchání postupně přidávejte rozpuštěné máslo a najemno nakrájenou cibuli.
Omáčku ochuťte octem, špetkou chilli koření nebo kapkou tabasca a citronovou šťávou.
Hotovou omáčkou přelijte uvařený chřest a ihned servírujte.
Hodnotit recept: