Jedlé misky - slané parmazánové
Z vaječných bílků, strouhaného parmazánu a strouhanky vytvoříme těsto, které rozválené na kolečka upečeme v troubě do zlatova. Hotové placky vytvarujeme přitisknutím na misky. Před podáváním plníme paštikou, pomazánkou, slanou šlehačkou či salátem s majonézou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Všechny suroviny smíchejte.
Vzniklé těsto rozválejte na plát.
Z něj vykrajujte stejně velká kolečka o průměru asi 10 cm (velikost uzpůsobte vaší misce včetně okrajů).
Plechy vyložte pečícím papírem. Troubu předehřejte na 180°C.
Kolečka vyrovnejte na plechy.
Upečené je pak jeden po druhém odebírejte a položte na misky obrácené dnem vzhůru, dobře je přitiskněte, aby držely tvar.
Vychladlé můžete naplnit paštikou, pomazánkami, šlehačkou ochucenou naslano nebo salátem s majonézou.
Náplně, které chcete použít, by měly obsahovat co nejméně tekutiny, aby jedlé misky příliš nenavlhly a nerozmočily se.
Doporučujeme naplnit je těsně před podáváním.
Hodnotit recept: