Pečené brambory s plísňovým sýrem
Brambory s rozpuštěným sýrem, přelité omáčkou z podušených švestek, jablek, šalotky, vína a rozinek, dochucenou octem a kari kořením.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na pánev
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 200 °C, očištěné brambory nakrájejte na kolečka silná asi 5 mm.
Rozložte je rovnoměrně na plech vyložený pečicím papírem.
Brambory na povrchu potřete rozpuštěným máslem, osolte je a dejte péct.
Omyté švestky vypeckujte a nakrájejte na měsíčky.
Jablko oloupejte a nastrouhejte.
Šalotku očistěte a nakrájejte nadrobno, na rozehřátém másle ji pak zpěňte.
Přidejte švestky, jablko, ochuťte kari kořením a duste.
Asi po 10 minutách přilijte víno, ocet, přidejte rozinky, cukr, opepřete, osolte.
Opatrně promíchejte. Duste doměkka.
Plísňový sýr nakrájejte na slabší plátky.
Upečené brambory naservírujte na talíř, sýr rozložte na brambory.
Talíř vložte na tři minuty do vyhřáté trouby.
Až se sýr rozpustí, talíř vyjměte, pokrm opepřete a podávejte se švestkovou omáčkou.
Hodnotit recept: