Rybí polévka | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Rybí polévka

45 min. | polévka | Vánoce | 656 kJ/porce | Česká kuchyně | 6 porcí

Rybí polévka

Vánoční rybí polévka s kořenovou zeleninou ochucená cibulí, pepřem, bobkovým listem a citrónovou šťávou. Polévku zahustíme jíškou a zjemníme zakysanou smetanou.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porcí
1 lžíceocet
1 špetkasůl
100 gzelenina kořenová
2 kslist bobkový
200 mlsmetana kysaná
30 gmáslo
30 gmouka hladká
30 gcibule kuchyňská
300 gfileta z tresky
5 kuličkapepř černý celý

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 25
1.

Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.

2.

Ostatní kořenovou zeleninu očistěte a nakrájejte na kolečka.

3.

Do 1,5 l vody dejte vařit očistěnou rybu.

4.

Přidejte zeleninu, cibuli, celý pepř, bobkový list a podle chuti sůl a ocet (citrónovou šťávu).

5.

Všechno uvařte doměkka.

6.

Polévku přeceďte.

7.

Na horkém másle opražte hladkou mouku dorůžova, zalejte ji trochou studené vody, dobře rozmíchejte a přilejte k polévce.

8.

Přidejte kyselou smetanu a nechte projít varem.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 554kJ 655,9kJ
Bílkoviny 8,4g 10g
Tuky 7,9g 9,4g
Sacharidy 6,5g 7,6g
Cholesterol 32,9mg 39mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz