Rybí polévka
Vánoční rybí polévka s kořenovou zeleninou ochucená cibulí, pepřem, bobkovým listem a citrónovou šťávou. Polévku zahustíme jíškou a zjemníme zakysanou smetanou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Ostatní kořenovou zeleninu očistěte a nakrájejte na kolečka.
Do 1,5 l vody dejte vařit očistěnou rybu.
Přidejte zeleninu, cibuli, celý pepř, bobkový list a podle chuti sůl a ocet (citrónovou šťávu).
Všechno uvařte doměkka.
Polévku přeceďte.
Na horkém másle opražte hladkou mouku dorůžova, zalejte ji trochou studené vody, dobře rozmíchejte a přilejte k polévce.
Přidejte kyselou smetanu a nechte projít varem.
Hodnotit recept: