Špagety s hlívou
Špagety uvařené s trouchou sojové omáčky a podávané s podušenou směsí z hlívy, cibule, česneku, zalité terijaki, smetanou a houbovým fondem. Podáváme zdobené rajčaty a posypané pažitkou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Hlívy očistíme a rozpůlíme.
Cibule a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky.
V pánvi rozehřejeme olej a smahneme na něm cibuli a česnek.
Přidáme houby a za stálého míchání asi 5 minut opékáme.
Zalijeme terijaki, smetanou a houbovým fondem.
Vaříme asi 3 minuty a nakonec ochutíme vermutem.
Přivedeme k varu dostatečné množství osolené vody, vsypeme špagety.
Přilijeme sojovou omáčkou a dle návodu na obalu uvaříme těstoviny na skus.
Rajčata necháme okapat, nakájíme na proužky a vmícháme do houbové směsi.
Špagety a hlívy rozdělíme na talíře a posypeme pažitkou.
Hodnotit recept: