Lososové řezy na liškách
Plátky z lososa pokladené nastrouhanou bramborou, opečené na oleji a zapečené v troubě. Podáváme s omáčkou z lišek, šalotky a smetany, dochucenou lanýžovým olejem a pažitkou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Předehřejeme troubu na 200°C.
Plátky lososa omyjeme pod tekoucí studenou vodou a osušíme.
Bramboru omyjeme, oloupeme, nastrouháme a rozdělíme na rybí plátky.
V pánvi rozehřejeme 100 g přepuštěného másla.
Vložíme plátky lososa "bramborovou" stranou dolů, opatrně opékáme.
Pak ještě na cca 10 minut pánev dáme do předehřáté trouby.
Lišky očistíme a opečeme na zbylém přepuštěném másle.
Šalotky oloupeme, jemně nasekáme, přidáme k houbám a zalijeme hovězím vývarem.
Aby se tekutina lehce zahustila, přidáme studené máslo.
Smetanu ušleháme dotuha.
Krátce před podáváním přidáme spolu s pažitkou a trochou lanýžového oleje do omáčky.
Lososové řezy upravíme na předehřáté talíře, obložíme liškami a ozdobíme pažitkou.
Hodnotit recept: