Polévka na gruzínský způsob
Gruzínská kuřecí polévka s šafránem, vlašskými ořechy a s petrželovou a cibulovou natí. Zjemníme žloutky a šťávou z citronu a zahustíme světlou jíškou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Kuře očistěte a umyjte.
Vložte jej do studené vody, osolte, přidejte šafrán a vařte doměkka.
Uvařené maso oberte, pokrájejte nadrobno a zalejte trochou vývaru.
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
Na másle zpěňte cibuli, přidejte mouku a připravte světlou jíšku.
Jíšku zalijte vlažným vývarem, dobře promíchejte.
Na mírném ohni vařte 45 minut.
Vývar proceďte, vložte do něj kuřecí maso.
Ořechy nasekejte nahrubo, cibulovou nať pokrájejte.
Žloutky rozšlehejte, petrželovou nať pokrájejte.
Do polévky přidejte ořechy, cibulovu nať.
Opět nechte projít varem.
Uvařenou polévku zjemníte žloutky a citronovou šťávou z půlky citronu.
Před podáváním dozdobte petrželkou.
Hodnotit recept: