Vařený chřest | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Vařený chřest

Chřest omyjte, oloupejte a uvařte ve slané vodě, do které jste přidala kostku cukru. Vařte 10 až 15 minut.

Chřest vařený hlavičkami vzhůru ve vodě se solí, cukrem, citronovou šťávou a česnekem

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 kgchřest bílý

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 12
1.

Výhonky chřestu dobře opláchněte.

2.

Zdřevnatělé či oschlé spodní konce podle potřeby odřízněte.

3.

Chřest oloupejte od hlavičky směrem dolů škrabkou na brambory. Bílý loupejte asi dva centimetry pod hlavičkou. Zelený i fialový jen v dolní třetině.

4.

Před vařením svazek chřestu svažte nití.

5.

A otýpky vložte hlavičkami vzhůru do vroucí vody. Její hladina by měla sahat těsně pod vrcholky.

6.

Ochucujte solí, cukrem, citrónovou šťávou. Přidejte i česnek nebo bobkový list.

7.

Vařte bez poklice. Bílý přibližně dvanáct minut, zelený a fialový minut deset. Záleží jak jsou výhonky silné a tvrdé.

8.

Svěží barvu se zachová prudkým zchlazením ledovou vodou.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 100kJ 0,3kJ
Bílkoviny 2,1g 0g
Tuky 0,2g 0g
Sacharidy 4,1g 0g
Cholesterol 0mg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz