Opečené brambory s paprikou
Brambory uvaříme, nakrájíme na plátky a následně opékáme na pánvi do zlatohněda. Na druhé pánvi opékáme proužky různobarevné papriky, které přidáme k opečeným bramborám. Můžeme doplnit anglickou slaninou a okořenit pepřem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Vyberte brambory pevné odrůdy. Brambory řádně očistěte a dejte vařit ve slupce.
Ihned po uvaření je oloupejte, vychlaďte a nakrájejte na plátky.
Na pánvi rozehřejte olej, brambory opečte do zlatohněda.
Během opékání je obraťte jen jednou. Na pánev nedávejte velké množství brambor.
Pokud potřebujete, připravte je raději na několikrát a nakonec celé množství najednou prohřejte.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka.
Různobarevné papriky očistěte a nakrájejte na proužky (můžete použít i nakládané lusky).
Různobarevné papriky opečte na pánvi samostatně jen s kolečky cibule a přidejte k již upečeným bramborám.
Nakonec můžete přidat kostičky slaniny, sůl a pepř.
Hodnotit recept: