Opečené brambory s bylinkami
Vařené a na plátky nakrájené brambory opékáme na pánvi do zlatohněda, před dokončením přidáme cibuli a kostičky slaniny. Po dopečení dodáme bramborám aroma čerstvými či sušenými bylinkami - použít můžeme tymián, rozmarým, pažitku, majoránku či petrželovou nať.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
podle potřeby
Postup přípravy
Vyberte brambory pevné odrůdy. Brambory řádně očistěte a dejte vařit ve slupce.
Ihned po uvaření je oloupejte, vychlaďte a nakrájejte na plátky.
Na pánvi rozehřejte olej, brambory opečte do zlatohněda.
Během opékání je obraťte jen jednou. Na pánev nedávejte velké množství brambor.
Pokud potřebujete, připravte je raději na několikrát a nakonec celé množství najednou prohřejte.
Cibuli oloupejte a nakrájejte.
Asi 5 minut před dopečením přidejte k bramborám nakrájenou cibuli, osmahněte jen tak, aby zesklovatěla.
Nakonec můžete přidat kostičky slaniny, sůl a pepř.
Čerstvé nebo sušené bylinky jako rozmarýn, tymián, petrželová nať, pažitka nebo majoránka dodávají pokrmům příjemné aroma.
Nasekané čerstvé bylinky přimíchejte k bramborám až po dopečení. Tymián a rozmarýn můžete krátce opéct rovnou s bramborami.
Hodnotit recept: