Zeleninový koláč
Koláč s náplní z cibule, slaniny, sýra a zakysané smetany dozdobený cuketou a proužky papriky. Můžete ho podávat jak teplý, tak i za studena.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
těsto
Postup přípravy
Mouku prosejte na vál a přidejte nakrájený tuk, 1 vejce, 1 polévkovou lžíci vody.
Ze surovin vypracujte hladké těsto.
zabalte je do fólie a nechte alespoň 30 minut v chladu.
Těsto rozválejte na placku
Vložte do formy, vytvarujte okraj vysoký asi 2 cm.
Cibuli oloupejte a nakrájejte.
Cibuli spolu se slaninou opečte na oleji.
Sýr nastrouhejte.
Do mísy dejte zakysanou smetanu, přidejte vejce, ochuťte solí, pepřem, muškátovým oříškem a důkladně promíchejte.
Vmíchejte sýr, cibuli a slaninu.
Směs nalijte na těsto.
Po obvodu vyrovnejte kolečka cukety.
Střed poklaďte paprikami nakrájenými na proužky
Koláč pečte asi 20 minut ve vyhřáté troubě na 190 ºC.
Můžete ho podávat teplý i studený.
Hodnotit recept: