Velikonoční nádivka II.
Nádivka z housky, žloutků, kopřiv, petržele, shněhu z bílků a uzeného masa. Pečeme dokud se nevytvoří zlatavá kůrka.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 kscibule kuchyňská
1 špetkasůl
1 špetkapepř černý mletý
10 kshouska
125 gmáslo
2 hrstkopřiva
200 mlmléko
500 gmaso uzené
6 ksvejce
Postup přípravy
Čas přípravy: 35
Čas vaření/pečení: 40
1.
Housky nakrájejte na drobné kostičky a navlhčete mlékem.
2.
Smíchejte se žloutky, osolte, opepřete a přidejte nakrájené kopřivy nebo petržel.
3.
Na másle zpěňte cibuli a vlijte do připravené směsi.
4.
Nakonec vmíchejte sníh z bílků.
5.
Přidejte nadrobno nakrájené uzené maso.
6.
Směs dejte do vymazaného pekáče.
7.
Pečte ve středně teplé troubě, dokud se nevytvoří zlatavá kůrka.
Hodnotit recept: