Velikonoční nádivka II. | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Velikonoční nádivka II.

75 min. | nádivka | Velikonoce | 18 641 kJ | Česká kuchyně | 1 kus

Nádivka z housky, žloutků, kopřiv, petržele, shněhu z bílků a uzeného masa. Pečeme dokud se nevytvoří zlatavá kůrka.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porci
1 kscibule kuchyňská
1 špetkasůl
1 špetkapepř černý mletý
10 kshouska
125 gmáslo
2 hrstkopřiva
200 mlmléko
500 gmaso uzené
6 ksvejce

Postup přípravy

Čas přípravy: 35
Čas vaření/pečení: 40
1.

Housky nakrájejte na drobné kostičky a navlhčete mlékem.

2.

Smíchejte se žloutky, osolte, opepřete a přidejte nakrájené kopřivy nebo petržel.

3.

Na másle zpěňte cibuli a vlijte do připravené směsi.

4.

Nakonec vmíchejte sníh z bílků.

5.

Přidejte nadrobno nakrájené uzené maso.

6.

Směs dejte do vymazaného pekáče.

7.

Pečte ve středně teplé troubě, dokud se nevytvoří zlatavá kůrka.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g Celkem
Energie 1 198,8kJ 18 640,7kJ
Bílkoviny 12,9g 200,2g
Tuky 17,3g 268,5g
Sacharidy 20,3g 315g
Cholesterol 168,2mg 2 615,6mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz