Malinový koláč s krémem mascarpone
Dort potřený krémem z čokolády, smetany, likéru a mascarpone. Zdobíme malinami.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
krém
na ozdobu
těsto
Postup přípravy
Krém natřete na korpus a ozdobte ovocem.
V míse ušlehejte celá vejce se 3 lžícemi horké vody, moučkovým a vanilkovým cukrem do pěny.
Pomalu vešlehejte prosátou mouku s práškem do pečiva a solamylem.
Formu vymažte tukem a vysypte hrubou moukou.
Těsto vlijte do formy.
Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C.
Množství stačí pro dortové formy o průměru 23cm nebo na běžně veliký plech.
Přípravu ale můžete výrazně urychlit, když si koupíte hotový korpus.
Čokoládu nalámejte do misky.
Vložte do mikrovlnky a nechte ji úplně rozpustit. Když zapnete mikrovlnnou troubu na nejvyšší výkon, trvá to asi dvě minuty.
Čokoládu promíchejte a dejte stranou vychladnout.
Smetanu vyšlehejte do polotuha a smíchejte s likérem.
Mascarpone ušlehejte dohladka a pak spojte se smetanou.
Přidejte vychladlou rozpuštěnou čokoládu (měla by mít stejnou teplotu jako zbylé suroviny).
Lehce promíchejte, aby vzniklo mramorování.
Hodnotit recept: