Vydatný nákyp z kysaného zelí
Zelí pokladené bramborami a masem. Tyto vrstvy střídáme, zalijeme smetanou s vajíčkem, a zapečeme.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na formu
Postup přípravy
Brambory omyjte a uvařte.
Sceďte je, oloupejte a nakrájejte na kolečka silná asi půl centimetru.
Česnek a cibuli oloupejte a nasekejte najemno.
Na pánvi rozehřejte olej a krátce na něm osmažte cibuli s česnekem.
Přidejte maso a při střední teplotě za stálého míchání opečte.
Podlijte vývarem a tekutinu nechte na mírném ohni částečně vydusit. Osolte a opepřete.
Formu na zapékání vymažte tukem a vložte do ní třetinu dušeného zelí.
Na zelí rozložte vrstvu brambor, potom část masa.
Vrstvy opakujte tak, aby poslední vrstvu tvořilo zelí.
Smetanu ušlehejte s vejcem, solí, pepřem a s muškátovým oříškem.
Nákyp přelijte smetanovou směsí a pečte 30 minut při teplotě 200 °C.
Hodnotit recept: