Vydatný nákyp z kysaného zelí | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Vydatný nákyp z kysaného zelí

70 min. | hlavní chod | 2 888 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Vydatný nákyp

Zelí pokladené bramborami a masem. Tyto vrstvy střídáme, zalijeme smetanou s vajíčkem, a zapečeme.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 lžičkaoříšek muškátový
1 špetkasůl
1 ksvejce
1 kscibule kuchyňská
125 mlvývar masový
2 stroužekčesnek
2 lžíceolej rostlinný
200 gsmetana na vaření
300 gbrambory
500 gmaso mleté míchané
500 gzelí kysané
1 špetkapepř černý mletý

na formu

1 lžícemáslo

Postup přípravy

Čas přípravy: 40
Čas vaření/pečení: 30
1.

Brambory omyjte a uvařte.

2.

Sceďte je, oloupejte a nakrájejte na kolečka silná asi půl centimetru.

3.

Česnek a cibuli oloupejte a nasekejte najemno.

4.

Na pánvi rozehřejte olej a krátce na něm osmažte cibuli s česnekem.

5.

Přidejte maso a při střední teplotě za stálého míchání opečte.

6.

Podlijte vývarem a tekutinu nechte na mírném ohni částečně vydusit. Osolte a opepřete.

7.

Formu na zapékání vymažte tukem a vložte do ní třetinu dušeného zelí.

8.

Na zelí rozložte vrstvu brambor, potom část masa.

9.

Vrstvy opakujte tak, aby poslední vrstvu tvořilo zelí.

10.

Smetanu ušlehejte s vejcem, solí, pepřem a s muškátovým oříškem.

11.

Nákyp přelijte smetanovou směsí a pečte 30 minut při teplotě 200 °C.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 632,4kJ 2 888,4kJ
Bílkoviny 5,8g 26,7g
Tuky 12,1g 55,4g
Sacharidy 5,1g 23,1g
Cholesterol 18,7mg 85,2mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz