Příprava masa ke grilování - masírování
Kuřecí maso hněteme v marinádě z jogurtu a citronové šťávy, vepřové maso promícháváme s pivem, česnekem a kmínem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
zálivka
zálivka 1
zálivka 2
Postup přípravy
Nemáte-li maso předem naložené v marinádě, pak můžete využít masírování.
Zatímco v marinádě se maso proleží, při masírování se plátky nebo kousky masa hnětou, promíchávají s tekutinou a kořením tak, že ji nakonec vstřebají.
Maso zkřehne a nemusí se dlouho dopředu nakládat. Ma 1 kg masa stačí 1 až 2 dcl tekutiny, která se po chvíli míchání a hnětení v mase vstřebá.
Kuřecí nebo krůtí prsa masírujte s jogurtem, citronovou šťávou a solí.
Vepřové maso promněte s pivem, česnekem a drceným kmínem.
Hovězí steaky a zvěřinu vyzkoušejte s pomerančovou šťávou a trochou červeného vína.
Hodnotit recept: