Příprava masa ke grilování - masírování | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Příprava masa ke grilování - masírování

5 min. | marináda | Grilování | 810 kJ | Česká kuchyně | 1 kus

Ilustrační foto

Kuřecí maso hněteme v marinádě z jogurtu a citronové šťávy, vepřové maso promícháváme s pivem, česnekem a kmínem.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porci

zálivka

1 lžícešťáva citronová
1 špetkasůl
1 ksjogurt

zálivka 1

1 dlpivo
1 lžičkakmín drcený
2 stroužekčesnek

zálivka 2

0,2 dlvíno červené
1 dlšťáva pomerančová

Postup přípravy

Čas přípravy: 5
1.

Nemáte-li maso předem naložené v marinádě, pak můžete využít masírování.

2.

Zatímco v marinádě se maso proleží, při masírování se plátky nebo kousky masa hnětou, promíchávají s tekutinou a kořením tak, že ji nakonec vstřebají.

3.

Maso zkřehne a nemusí se dlouho dopředu nakládat. Ma 1 kg masa stačí 1 až 2 dcl tekutiny, která se po chvíli míchání a hnětení v mase vstřebá.

4.

Kuřecí nebo krůtí prsa masírujte s jogurtem, citronovou šťávou a solí.

5.

Vepřové maso promněte s pivem, česnekem a drceným kmínem.

6.

Hovězí steaky a zvěřinu vyzkoušejte s pomerančovou šťávou a trochou červeného vína.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g Celkem
Energie 225,6kJ 809,8kJ
Bílkoviny 2,1g 7,6g
Tuky 1,1g 3,9g
Sacharidy 6,9g 24,9g
Cholesterol 0mg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz