Borůvková kostka
Korpus potřený krémem z borůvek, cukru, želatiny, tvarohu a ušlehané šlehačky. Dort polejeme želatinou, zdobíme ovocem a mátou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
náplň
těsto
Postup přípravy
Smíchejte ingredience na těsto. Upečte korpus v předehřáté troubě.
Předem namočte a nechte nabobtnat želatinu (rozpuštěnou, ale bez vody a neuvařenou).
Připravte si náplň. Smíchejte cukr s borůvkami, vmíchejte želatinu.
Dále vmíchejte tvaroh a nakonec ušlehanou šlehačku.
Formu vyložte upečeným korpusem, na něj nalijte tvarohovou hmotu a dejte ztuhnout.
Uvařte dortové želé se špetkou potravinářského barviva fialové barvy.
Po ztuhnutí dortíku zalijte želém a opět nechte ztuhnout.
Nakrájejte na kostky a ozdobte šlehačkou, ovocem a mátou.
Hodnotit recept: