Bylinková marináda s koňakem
Marináda z olivového oleje, koňaku, šalvěje a barevného pepře. Výborně se hodí na hovězí steaky.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 lžičkapepř barevný drcený
1 lžícešalvěj
1 lžícekoňak
6 lžíceolej olivový
Postup přípravy
Čas přípravy: 5
1.
Na 1 kg masa se doporučuje 1 hrnek grilovací marinády.
2.
Uvedené ingredience dejte do mísy. Dobře promíchejte.
3.
Maso se do marinády snažte naložit vždy den předem (ryby postačí marinovat kratší dobu) příp. minimálně 6 hodin.
4.
Před grilováním maso z marinády vyjměte a důkladně ubrouskem očistěte. Pokud marinádu neodstraníte, zcela přebije chuť masa.
5.
Tato marináda je vhodná na hovězí steaky.
Hodnotit recept: