Žemlovka se sněhovou peřinkou
Žemlovka z vánočky, mléka, žloutků, cukru, rozinek, a citronové kůry. Plněná tvarohem, jablky a máslem. Ozdobíme sněhem z bílků a pečeme dozlatova.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na formu
Postup přípravy
Vánočku nakrájejte na kostky a polijte horkým mlékem.
Nechte je vychladnout.
Tři žloutky ušlehejte do pěny se třemi lžícemi cukru moučky.
Přidejte balíček vanilkového cukru, rozinky spařené horkou vodou a nastrouhanou citronovou kůru z 1 citronu.
Vše přidejte ke kouskům vánočky a promíchejte.
Tvaroh oslaďte vanilkovým cukrem a smíchejte s nastrouhanými jablky.
Zapékací mísu vymažte máslem a vysypejte strouhankou.
Vložte do ní polovinu směsi s vánočkou, na ni navrstvěte tvarohovou náplň a zakončete druhou polovinou směsi.
Povrch poklaďte tenkými plátky másla.
Pečte asi 25-30 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
Ze třech bílků a lžíce cukru moučky ušlehejte tuhý sníh,
5 až 10 minut před dopečením ho navrstvěte na žemlovku.
Zapečte dozlatova.
Hodnotit recept: