Kuřecí kebab Pavla Vítka
Kuřecí špízy, zalité výbornou marinádou z cibule, česneku, zázvoru, citronové šťávy a jogurtu. Podáváme se zeleninovým salátem.
Autor receptu: Pavel Vítek
Ingredience
Postup přípravy
Nejprve namočíme do vody 12 špejlí nebo grilovacích jehel.
Maso nakrájíme na 3 cm veliké kostky.
Nadrobno nakrájíme středně velkou půlku cibule.
Nastrouháme čerstvý zázvor.
Olupeme a prolisujeme stroužky česneku.
Cibuli, česnek, zázvor, citrónovou šťávu a koření rozmixujeme.
Přidáme jogurt, osolíme a směs ještě krátce promixujeme.
Kousky masa navlékneme na špejle, dáme do pekáče, důkladně potřeme jogurtovou marinádou.
Necháme nejméně 4 hodiny, nejlépe přes noc v chladničce rozležet.
Rozpálíme gril a špízy na něj ugrilujeme.
Jako příloha jsou ideální lehké zeleninové saláty včetně okurkového tzatziky. Chuť dotáhnou i černé olivy k zakousnutí a coby dezert vychlazený cukrový meloun.
Hodnotit recept: