Pudinkový dort s jablečným a tvarohovým krémem
Dortový korpus potřený pudinkovým krémem s jablky a obaloený v mandlových lupíncích. Podáváme s tvarohovým krémem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
náplň 1
náplň 2
těsto
Postup přípravy
Žloutky s cukrem krystal a vanilkovým cukrem vyšlehejte do pěny.
Bílky vyšlehejte se solí na tuhý sníh.
Sníh vmíchejte do žloutkové hmoty, přidejte přesetou mouku a opatrně zapracujte.
Dno dortové formy s průměrem 26 centimetrů vystelte pečicím papírem.
Formu naplňte těstem a v troubě vyhřáté na 180 °C pečte 20 až 25 minut.
Nechte chvíli odstát, korpus vyndejte z formy a počkejte, až vychladne.
Jablka oloupejte, vykrojte jádřince a dužinu nakrájejte na plátky.
Pudink dohladka vymíchejte se čtyřmi lžícemi jablečné šťávy.
Zbylou šťávu přiveďte s cukrem k varu, vmíchejte pudinkovou směs a povařte.
Nakonec do krému přidejte jablka a krém nechte mírně vychladnout.
Korpus vraťte do dortové obruče, naneste na něj jablečný krém a dejte do ledničky ztuhnout.
Smetanu s cukrem vyšlehejte dotuha a přimíchejte tvaroh.
Mandlové lupínky nasucho opražte na pánvi.
Po vytažení z formy strany obalte mandlovými lupínky a podávejte s tvarohovým krémem.
Hodnotit recept: