Bramborové šišky 2.
Šišky z bramborového těsta smíchané s podušenou směsí zelí, cibule, jablka a vína, dochucenou jalovcem, kmínem a cukrem. Podáváme s uškvařenou slaninou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na pánev
podle potřeby
Postup přípravy
Brambory uvařte ve slupce, nechte je zchladnout.
Oloupejte je a nastrouhejte najemno.
Přendejte je na pomoučený vál, přidejte mouku, krupici, sůl, pepř, muškátový oříšek, vejce.
Vypracujte hladké těsto a z těsta tvarujte dlouhé válečky.
Nakrájejte je na dvoucentimetrové kousky a z každého zvlášť vytvarujte šišku.
Vařte je v osolené vodě dvě až pět minut.
Jablko omyjte, rozkrojte, zbavte jádřince a nakrájejte na plátky.
Cibuli oloupejte, pokrájejte na kostičky.
Cibuli spolu s jablky krátce osmažte na pánvi na lžíci másla.
Přidejte zelí, kuličky jalovce, bobkový list, kmín a trochu cukru.
K zelí přilijte víno a 150 ml vody.
Duste na mírném ohni asi čtvrt hodiny.
Uvařené šišky sceďte, vmíchejte k nim zelí, krátce prohřejte, podle chuti osolte a opepřete.
Dušené zelí se šiškami rozdělte na talíře a podávejte s uškvařenou slaninou.
Hodnotit recept: