Kyjevská kuřecí prsa
Kuřecí prsa plněná česnekovým máslem, obalená v trojobalu a smazená dozlatova. Podáváme s bramborami a zeleninovým salátem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
trojobal
podle potřeby
Postup přípravy
Plátky kuřecího masa omyjte, osušte, zlehka naklepejte a nechte v chladu.
Česnek oloupejte a prolisujte, špenátové listy nasekejte.
Česnekové máslo si připravíte tak, že smícháte změklé máslo, česnek, špennát, sůl a pepř.
Na potravinářské fólii vytvarujte z másla váleček, zaviňte, konce smotejte a dejte do lednice.
Každý plátek masa podélně nařízněte tak, aby vznikla kapsa, do které vložte kousek česnekového másla.
Prsa obalte v hladké mouce, rozšlehaných vejcích, strouhance a pak ještě jednou ve vejcích a strouhance.
Usmažte je v rozpáleném oleji a pak je ještě krátce opečte na roštu v troubě, aby byly křupavé.
Podávejte s bramborami a se zeleninovým salátem.
Hodnotit recept: