Sušenkový dort
Korpus z rozmixovaných sušenek a másla, potřený směsí z vejce, smetany, cukru a citronové šťávy. Po upečený potřeme jahodovým pyré a poklademe jahodami.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Máslo rozpusťte.
Sušenky rozdrťte v mixéru a smíchejte s máslem, zpracujte na vláčnou směs.
Dortovou formu vyložte pečicím papírem.
Sušenkovou směs do ní rovnoměrně rozprostřete a vytvarujte okraj vysoký asi 2 cm.
Do mísy dejte tvaroh a lučinu.
Přidejte vejce, smetanu, 100 g cukru, vanilkový cukr, špetku soli, šťávu z půlky citronu.
Vymíchejte na hladký krém.
Nalijte ho do formy s připraveným korpusem.
Pečte si 40 minut ve vyhřáté troubě.
Dejte si stranou šest jahod na zdobení.
Ze zbylých jahod a cukru umixujte hladké pyré.
Dort podávejte nejlépe až následující den, kdy je lépe proleželý.
Každou porci přelijte jahodovým pyré a ozdobte dílky jahod.
Hodnotit recept: