Závin s trojí nádivkou
Těsto potřené makovou a tvarohovou náplní, pokladené rybízem. Stočíme, potřeme vajíčkem a posypeme mandlovými lupínky.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na potření
náplň 1
náplň 2
těsto
Postup přípravy
Z mouky, cukru, soli, másla, žloutku a smetany vypracujte těsto.
Ve fólii nechte v chladnu 30 minut uležet.
Do kastrůlku vsypte mák a cukr.
Přilijte mléko a krátce povařte.
Vychladlou nádivku dochuťte skořicí.
Tvaroh rozmíchejte s oběma cukry, bílkem a citronovou kůrou.
Těsto rozválejte na obdélník, potřete makovou, pak tvarohovou náplní, navrch dejte odstopkovaný rybíz.
Delší okraje přeložte. Potřete rozšlehaným vajíčkem a bohatě posypte mandlovými lupínky.
Pečte přibližně 35 minut při teplotě 180 °C.
Hodnotit recept: