Kukuřice s bylinkovým máslem
Grilovaný kukuřičný klas osolený, opepřený bílým pepřem a potřený bylinkovým máslem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
máslo
Postup přípravy
Starší kukuřičné klasy nejdříve povařte doměkka 20 až 30 minut (mladé klasy vařit nemusíte).
Vodu nesolte, aby kukuřice neztvrdla.
Uvařené klasy nechte vychladnout, poté položte na rošt a grilujte asi 15 minut.
Mezitím nakrájejte změklé máslo na kousky a přidejte do něj nasekané bylinky.
Promíchejte a nechte ho v chladu mírně ztuhnout.
Pomocí fólie vytvarujte váleček. Zabalený vložte do chladu a nechte ztuhnout.
Teplou grilovanou kukuřici jemně osolte a posypejte mletým bílým pepřem.
Bylinkové máslo nakrájejte na kolečka, napíchněte na vidličku a potřete jím kukuřice.
Hodnotit recept: