Hruškový nákyp
Těstoviny pokladené hruškami a přelité směsí z cukru, citronové šťávy, vanilkového cukru, skořice a mléka. Zapečený nákyp přeléváme hruškovou šťávou s vínem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
poleva
na formu
Postup přípravy
Hrušky oloupejte, zbavte jádřinců a poduste ve vodě s cukrem.
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu.
Sceďte je a promíchejte s rozpuštěným máslem.
Hrušky sceďte a zachyťte šťávu.
Polovinu nudlí dejte do zapékací mísy vymazané tukem.
Navršte na ně hrušky a přikryjte je zbylými nudlemi.
Vejce ušlehejte s cukrem moučkou, s citronovou šťávou, s vanilkovým cukrem a mletou skořicí.
Směs nařeďte mlékem a dobře promíchejte.
Těstoviny s hruškami přelijte vaječnou směsí a upečte ve vyhřáté troubě.
Scezenou šťávu smíchejte s vínem a s citronovou šťávou a nákyp jí před podáváním přelijte.
Hodnotit recept: