Hraběcí špíz Mirka Hrabě | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Hraběcí špíz Mirka Hrabě

30 min. | hlavní chod | Grilování | 768 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Fotografie

Špízy z cukety, cibule, rajčátek, krůtího a kuřecího maso naloženého ve voňavé marinádě z bylinek a parmazánu. Jako příloha se bude výborně hodit bagetka s bylinkovým máslem.

Autor receptu: Mirek Hrabě

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 kscuketa
2 kscibule kuchyňská
200 gkuřecí maso
200 gkrůtí maso
250 grajčata cherry

marináda

1 špetkasůl
1 kspaprika chilli mletá
1 snítkatymián čerstvý
1 snítkabazalka čerstvá
10 gsýr parmezán strouhaný
2 stroužekčesnek
2 lžičkapesto genovese
1 špetkapepř černý mletý

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
1.

Smícháme ingredience na marinádu.

2.

Maso nakrájíme na kostičky.

3.

Maso necháme na 12 hodin naložené v marinádě.

4.

Cuketu nakrájíme na plátky.

5.

Cibuli nakrájíme na plátky.

6.

Maso napichujeme na špejle střídavě s cuketou, cibulí a rajčátky.

7.

Špíz grilujeme ze všech stran.

8.

Jako přílohu podáváme čerstvý zeleninový salát – slovo čerstvý je zásadní.Ideální je lehký dresink – olivový olej, trochu citrónové šťávy nebo balsamikového octa, sůl. Popřípadě navíc jemně nakrájená šalotka, stroužek drceného česneku a dijon hořčice. Rozpečená bageta s bylinkovým máslem je také trefa do černého.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 259,7kJ 768kJ
Bílkoviny 7,4g 21,8g
Tuky 1,3g 3,9g
Sacharidy 3,8g 11,2g
Cholesterol 11,4mg 33,8mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz