Hraběcí špíz Mirka Hrabě
Špízy z cukety, cibule, rajčátek, krůtího a kuřecího maso naloženého ve voňavé marinádě z bylinek a parmazánu. Jako příloha se bude výborně hodit bagetka s bylinkovým máslem.
Autor receptu: Mirek Hrabě
Ingredience
marináda
Postup přípravy
Smícháme ingredience na marinádu.
Maso nakrájíme na kostičky.
Maso necháme na 12 hodin naložené v marinádě.
Cuketu nakrájíme na plátky.
Cibuli nakrájíme na plátky.
Maso napichujeme na špejle střídavě s cuketou, cibulí a rajčátky.
Špíz grilujeme ze všech stran.
Jako přílohu podáváme čerstvý zeleninový salát – slovo čerstvý je zásadní.Ideální je lehký dresink – olivový olej, trochu citrónové šťávy nebo balsamikového octa, sůl. Popřípadě navíc jemně nakrájená šalotka, stroužek drceného česneku a dijon hořčice. Rozpečená bageta s bylinkovým máslem je také trefa do černého.
Hodnotit recept: