Bramborová polévka s liškami | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Bramborová polévka s liškami

50 min. | polévka | 710 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce | Vegetariánské jídlo

Bramborovo-houbová polévka

Polévka z lišek a hub, ochucená kmínem a zahuštěná sádlovou jíškou.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 špetkapepř černý mletý
1 kscibule kuchyňská
1 lžičkakmín drcený
1 lžícenať petrželová
1 špetkasůl
150 glišky
250 gbrambory
30 gmouka hladká
40 gsádlo

Postup přípravy

Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 20
1.

Lišky očistěte, omyjte, nakrájejte na kostičky.

2.

Dejte je vařit do 1,2 litru vody.

3.

Brambory očistěte, nakrájejte na kousky.

4.

Přidejte je k houbám a osolte.

5.

Ze sádla a mouky připravte světlou jíšku.

6.

Zalijte trochou vody a přimíchejte do polévky.

7.

Nakonec ochuťte kmínem a pepřem.

8.

Hotovou polévku ozdobte petrželovou natí a podávejte.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 489,8kJ 710,3kJ
Bílkoviny 1,9g 2,8g
Tuky 6g 8,7g
Sacharidy 13,4g 19,4g
Cholesterol 9mg 13,1mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz