Bramborová polévka s liškami
Polévka z lišek a hub, ochucená kmínem a zahuštěná sádlovou jíškou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 špetkapepř černý mletý
1 kscibule kuchyňská
1 lžičkakmín drcený
1 lžícenať petrželová
1 špetkasůl
150 glišky
250 gbrambory
30 gmouka hladká
40 gsádlo
Postup přípravy
Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 20
1.
Lišky očistěte, omyjte, nakrájejte na kostičky.
2.
Dejte je vařit do 1,2 litru vody.
3.
Brambory očistěte, nakrájejte na kousky.
4.
Přidejte je k houbám a osolte.
5.
Ze sádla a mouky připravte světlou jíšku.
6.
Zalijte trochou vody a přimíchejte do polévky.
7.
Nakonec ochuťte kmínem a pepřem.
8.
Hotovou polévku ozdobte petrželovou natí a podávejte.
Hodnotit recept: