Krůtí delikatesa
Krůti maso naložené v marinádě z vejce, hořčice, medu, koňaku, worchesterové omáčky, dochucená kmínem, solí a pepřem. Opečené maso podáváme s rýží a zeleninovým salátem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
500 gkrůtí prsa
marináda
1 lžičkaomáčka worchesterová
1 špetkasůl
1 lžičkahořčice
1 lžičkakmín mletý
1 lžícekoňak
1 lžícemed
3 ksvejce
1 špetkapepř černý mletý
podle potřeby
olej
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 15
1.
Maso omyjte a nakrájejte na širší nudličky.
2.
Z jednotlivých ingrediencí připravte marinádu, promíchejte ji s masem.
3.
Nechejte odležet přikryté v lednici minimálně 3 hodiny.
4.
Na rozpáleném oleji maso opečte z obou stran.
5.
Podávejte s rýží a čerstvým zeleninovým salátem.
Hodnotit recept: