Hovězí Bourguignonne
Kostky z hovězí kýty orestované na želenině a slanině, zalité vínem a dochucené rozmarýnem, tymiánem, petrželovou natí. Pečeme doměka.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Hovězí kýtu očistěte a nakrájejte na větší kostky.
Slaninu nařezejte na drobné kostičky.
Cibuli očistěte a nakrájejte najemno.
Zeleninu očistěte a nakrájejte nahrubo.
Slaninu orestujte spolu s cibulí, navrch vložte osolené maso.
Prudce opékejte asi 10 minut.
Přisypte mrkev i celer a dále opékejte na mírném ohni 5 až 8 minut.
Odstavte, přidejte kytičku svázaného rozmarýnu, tymiánu a petrželové nati.
Zalijte vínem a nechte odležet do druhého dne.
Přípravu dokončete druhý den tak, že kastrol vložíte do trouby předehřáté na 180 °C.
Pečete přikryté asi 20 minut.
Pak poklici odklopte a dopečte asi 10 minut.
Hodnotit recept: