Hovězí Bourguignonne | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Hovězí Bourguignonne

70 min. | hlavní chod | 3 246 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Hovězí Bourguignonne

Kostky z hovězí kýty orestované na želenině a slanině, zalité vínem a dochucené rozmarýnem, tymiánem, petrželovou natí. Pečeme doměka.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 špetkasůl
1 kscibule kuchyňská
1 větvičkatymián
1 větvičkarozmarýn čerstvý
1 větvičkanať petrželová
1 lvíno červené
200 gslanina
400 gmrkev
400 gceler
800 ghovězí kýta Charolais

Postup přípravy

Čas přípravy: 20
Čas vaření/pečení: 50
1.

Hovězí kýtu očistěte a nakrájejte na větší kostky.

2.

Slaninu nařezejte na drobné kostičky.

3.

Cibuli očistěte a nakrájejte najemno.

4.

Zeleninu očistěte a nakrájejte nahrubo.

5.

Slaninu orestujte spolu s cibulí, navrch vložte osolené maso.

6.

Prudce opékejte asi 10 minut.

7.

Přisypte mrkev i celer a dále opékejte na mírném ohni 5 až 8 minut.

8.

Odstavte, přidejte kytičku svázaného rozmarýnu, tymiánu a petrželové nati.

9.

Zalijte vínem a nechte odležet do druhého dne.

10.

Přípravu dokončete druhý den tak, že kastrol vložíte do trouby předehřáté na 180 °C.

11.

Pečete přikryté asi 20 minut.

12.

Pak poklici odklopte a dopečte asi 10 minut.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 446,9kJ 3 245,5kJ
Bílkoviny 5,4g 39,4g
Tuky 5,7g 41,3g
Sacharidy 3,2g 23,4g
Cholesterol 22,6mg 164mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz