Salát z červené řepy | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Salát z červené řepy

10 min. | salát | 1 527 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Řepný salát.

Řepa, zelenina a brambory uvařené ve vývaru svařeném s kmínem a bobkovým listem. Podáváme se šunkou, přelité jogurtovým dresinkem.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 lžícešťáva citronová
1 kspórek
1 stroužekčesnek
1 špetkasůl
1 kslist bobkový
1 lžícekmín celý
1 špetkapepř černý mletý
2 ksmrkev
250 mljogurt bílý
4 plátekšunka
4 ksbrambory
400 mlvývar hovězí
5 ksřepa červená

Postup přípravy

Čas přípravy: 10
1.

Řepu, brambory a mrkev omyjte, oloupejte a nakrájejte na kostičky.

2.

Bílou část pórku opláchněte a pokrájejte na tenké příčné nudličky.

3.

Vývar svařte s kmínem a bobkovým listem, vložte do něj zeleninu a brambory, ochuťte.

4.

Vařte asi 15 minut.

5.

Když je voda skoro vyvařená, přidejte kostičky šunky.

6.

Jogurt smíchejte s citronovou šťávou i prolisovaným česnekem.

7.

Na talíři jím přelijte salát.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 234kJ 1 527,1kJ
Bílkoviny 2,8g 18,3g
Tuky 1,1g 7g
Sacharidy 9g 59g
Cholesterol 1,1mg 7mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz