Salát z červené řepy
Řepa, zelenina a brambory uvařené ve vývaru svařeném s kmínem a bobkovým listem. Podáváme se šunkou, přelité jogurtovým dresinkem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 lžícešťáva citronová
1 kspórek
1 stroužekčesnek
1 špetkasůl
1 kslist bobkový
1 lžícekmín celý
1 špetkapepř černý mletý
2 ksmrkev
250 mljogurt bílý
4 plátekšunka
4 ksbrambory
400 mlvývar hovězí
5 ksřepa červená
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
1.
Řepu, brambory a mrkev omyjte, oloupejte a nakrájejte na kostičky.
2.
Bílou část pórku opláchněte a pokrájejte na tenké příčné nudličky.
3.
Vývar svařte s kmínem a bobkovým listem, vložte do něj zeleninu a brambory, ochuťte.
4.
Vařte asi 15 minut.
5.
Když je voda skoro vyvařená, přidejte kostičky šunky.
6.
Jogurt smíchejte s citronovou šťávou i prolisovaným česnekem.
7.
Na talíři jím přelijte salát.
Hodnotit recept: