Filety Bagna cauda | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Filety Bagna cauda

25 min. | hlavní chod | 1 669 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Filety Bagna cauda

Filety ze svíčkové přelité omáčkou z másla, drcených rajčat, červeného vína a sardelek. Dochutíme provensálským koření a česnekem.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 lžičkakoření provensálské
1 špetkasůl
2 dlvíno červené
2 stroužekčesnek
200 grajčata
50 gsardelka
50 gmáslo
800 ghovězí svíčková

Postup přípravy

Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 15
1.

Svíčkovou očistěte, nakrájejte na 4 vysoké filety, osolte a odložte.

2.

Připravte omáčku: do rozpuštěného másla přidejte drcená rajčata.

3.

Dále přidejte sůl, provensálské koření, lisovaný česnek, červené víno a krátce vše povařte.

4.

Odstavte, přidejte sardelky a na mírném ohni nechte 3 minuty povařit.

5.

Maso zprudka opečte po obou stranách na rozpálené pánvi.

6.

Potom uložte v pekáčku do trouby předehřáté na 200 °C a dopékejte 4 až 5 minut.

7.

Po vyjmutí nakrájejte na plátky a na talířích přelijte omáčkou.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 510,7kJ 1 668,8kJ
Bílkoviny 10,9g 35,7g
Tuky 7,1g 23,2g
Sacharidy 1g 3,3g
Cholesterol 51,6mg 168,5mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz