Filety Bagna cauda
Filety ze svíčkové přelité omáčkou z másla, drcených rajčat, červeného vína a sardelek. Dochutíme provensálským koření a česnekem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Svíčkovou očistěte, nakrájejte na 4 vysoké filety, osolte a odložte.
Připravte omáčku: do rozpuštěného másla přidejte drcená rajčata.
Dále přidejte sůl, provensálské koření, lisovaný česnek, červené víno a krátce vše povařte.
Odstavte, přidejte sardelky a na mírném ohni nechte 3 minuty povařit.
Maso zprudka opečte po obou stranách na rozpálené pánvi.
Potom uložte v pekáčku do trouby předehřáté na 200 °C a dopékejte 4 až 5 minut.
Po vyjmutí nakrájejte na plátky a na talířích přelijte omáčkou.
Hodnotit recept: