Steaky na šalotce s tmavou burgundskou omáčkou | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Steaky na šalotce s tmavou burgundskou omáčkou

25 min. | hlavní chod | Grilování | 1 951 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Hovězí steaky opečené na grilu a přelité omáčkou ze šalotky, červeného vína a zjemněné máslem.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 špetkasůl
1 špetkapepř černý mletý
100 gšalotka
100 gmáslo
2 dlvíno červené
800 groštěnka

Postup přípravy

Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 15
1.

Z očištěného roštěnce ukrojte čtyři plátky silné asi 2 cm.

2.

Osolte a prudce opečte na grilu.

3.

Šalotku očistěte a nakrájejte na kolečka.

4.

Na másle zpěňte šalotku, přilijte červené víno, osolte a ochuťte trochou čerstvého mletého černého pepře.

5.

Povařte 2 až 3 minuty.

6.

Na závěr zjemněte kouskem čerstvého másla.

7.

Plátky masa obložte na talířích cibulkou.

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 650,3kJ 1 950,8kJ
Bílkoviny 8,6g 25,7g
Tuky 12,2g 36,7g
Sacharidy 1g 2,9g
Cholesterol 23,3mg 70mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz