Steaky na šalotce s tmavou burgundskou omáčkou
Hovězí steaky opečené na grilu a přelité omáčkou ze šalotky, červeného vína a zjemněné máslem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
1 špetkasůl
1 špetkapepř černý mletý
100 gšalotka
100 gmáslo
2 dlvíno červené
800 groštěnka
Postup přípravy
Čas přípravy: 10
Čas vaření/pečení: 15
1.
Z očištěného roštěnce ukrojte čtyři plátky silné asi 2 cm.
2.
Osolte a prudce opečte na grilu.
3.
Šalotku očistěte a nakrájejte na kolečka.
4.
Na másle zpěňte šalotku, přilijte červené víno, osolte a ochuťte trochou čerstvého mletého černého pepře.
5.
Povařte 2 až 3 minuty.
6.
Na závěr zjemněte kouskem čerstvého másla.
7.
Plátky masa obložte na talířích cibulkou.
Hodnotit recept: