Cibulové preclíky
Preclíky z kynutého těsta s osmaženou cibulí. Pokapané osolenou vodou a posypané cibulí pečeme dozlatova.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
podle potřeby
Postup přípravy
Mouku prosejte do mísy. Droždí a cukr rozpusťte ve 100 ml vlažné vody.
Kvásek spolu s 300 ml vlažné vody, solí a sodou bikarbonou smíchejte s moukou.
Těsto uhněťte na pomoučeném válu a zapracujte do něj 75 g osmažené cibule bez tuku.
Dejte zpět do mísy přikryté utěrkou a nechte hodinu kynout na teplém místě, aby těsto zdvojnásobilo objem.
Těsto rozdělte na dvacet dílků, z každého vyválejte váleček dlouhý 25 cm.
Z válečků tvarujte preclíky, které přendejte na plech vyložený pečicím papírem.
Nechte ještě 15 minut kynout.
Pokapejte je osolenou vlažnou vodou a posypejte zbytkem cibule a hrubou solí.
V troubě vyhřáté na 200 °C pečte 20 až 25 minut dozlatohněda.
Hodnotit recept: