Dort s třešněmi
Lehký koláč ze žloutků, cukru, mouky, oleje, kypřícího prášku a sněhu. Poklademe třešně a upečeme. Zdobíme moučkovým cukrem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
0,5 balíčekprášek kypřící do pečiva
1 kscukr vanilínový
10 lžícevoda teplá
10 lžíceolej
120 gcukr krystal
200 gmouka polohrubá
300 gtřešně
4 ksvejce
na ozdobu
1 lžícecukr moučka
na formu
1 lžícetuk
1 lžícestrouhanka
Postup přípravy
Čas přípravy: 30
Čas vaření/pečení: 25
1.
Formu vymažte máslem a vysypte strouhankou, troubu předehřejte na 180 °C.
2.
Oddělte žloutky od bílků a žloutky smíchejte s cukrem a s vanilkovým cukrem.
3.
Mouku prosejte, smíchejte s práškem do pečiva a střídavě spolu s olejem a s teplou vodou.
4.
Vešlehejte do žloutkové směsi.
5.
Z bílků ušlehejte sníh.
6.
Směs vlijte do připravené formy, poklaďte třešněmi.
7.
Pečte asi 25minut.
8.
Hotový koláč podávejte posypaný cukrem moučkou.
Hodnotit recept: