Záhorácký salát s hráškem
Uvařená mrkev, brambory a hřášek smíchané se zelím, okurkami a cibulí. Dochutíme tatarkou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Očistěte mrkev, oloupejte brambory.
Mrkev a brambory uvařte v osolené vodě doměkka.
Sterilovaný hrášek přidejte až ke konci varu.
Kysané zelí mezitím propláchněte ve studené vodě a sceďte, protože jinak by byl salát příliš kyselý.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky.
Salám nakrájejte na nudličky. Okurky nakrájejte na kostičky.
Okurky, cibuli, salám a kysané zelí dejte do velké mísy.
Zchladlou uvařenou mrkev a brambory rozkrájejte nebo prolisujte přes vykrajovací kolečko na brambory.
Spolu s hráškem přidejte k ostatním surovinám.
Dochuťte tatarskou omáčkou a vše zlehka promíchejte.
Salát opepřete a osolte, ještě jednou promíchejte.
Dejte přes noc uležet do lednice
Hodnotit recept: