Záhorácký salát s hráškem | Recepty.Blesk.cz
Zpět na předchozí stránku
Hodnotit recept:

Záhorácký salát s hráškem

35 min. | salát | 1 953 kJ/porce | Česká kuchyně | 4 porce

Záhorácký s hráškem

Uvařená mrkev, brambory a hřášek smíchané se zelím, okurkami a cibulí. Dochutíme tatarkou.

Autor receptu: Redakce

Ingredience

Přepočítat na  porce
1 špetkasůl
125 gomáčka tatarská
150 ghrášek sterilovaný
2 ksokurka sterilovaná
2 kscibule kuchyňská
3 ksmrkev
3 ksbrambory
400 gsalám dietní
500 gzelí kysané
1 špetkapepř černý mletý

Postup přípravy

Čas přípravy: 15
Čas vaření/pečení: 20
1.

Očistěte mrkev, oloupejte brambory.

2.

Mrkev a brambory uvařte v osolené vodě doměkka.

3.

Sterilovaný hrášek přidejte až ke konci varu.

4.

Kysané zelí mezitím propláchněte ve studené vodě a sceďte, protože jinak by byl salát příliš kyselý.

5.

Cibuli oloupejte a nakrájejte na kostičky.

6.

Salám nakrájejte na nudličky. Okurky nakrájejte na kostičky.

7.

Okurky, cibuli, salám a kysané zelí dejte do velké mísy.

8.

Zchladlou uvařenou mrkev a brambory rozkrájejte nebo prolisujte přes vykrajovací kolečko na brambory.

9.

Spolu s hráškem přidejte k ostatním surovinám.

10.

Dochuťte tatarskou omáčkou a vše zlehka promíchejte.

11.

Salát opepřete a osolte, ještě jednou promíchejte.

12.

Dejte přes noc uležet do lednice

Hodnotit recept:

Moje oblíbené recepty

Už tento recept nepoužíváte?
Odeberte ho z vašich oblíbených receptů.

Přihlašte se a spravujte virtuální kuchařku vašich oblíbených receptů.

Přihlášení

Obsahuje 100g 1 porce
Energie 376,4kJ 1 952,7kJ
Bílkoviny 4,2g 21,8g
Tuky 5,1g 26,4g
Sacharidy 7,6g 39,4g
Cholesterol 0mg 0mg

Nutriční hodnoty jsou pouze orientační.

Jak spálit 1 porci



Aerobik --
Běh --
Plavání --
Sex --
Jízda na kole --
Tanec --
Žehlení --
Pokud chcete znát dobu, za jak dlouho spálíte kalorie u tohoto receptu, zadejte vaši váhu do políčka nahoře. Výpočet je pouze orientační.

Recepty autora

BMI kalkulačka

  


Doporučujeme z Recepty.cz