Smetanový hřích
Piškoty potřené krémem ze zakysané smetany, cukru, rumu a ušlehané smetany. Krém zdobíme ovocem a přelijeme želatinou.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Šťávu z mandarinek slijte a nechte stranou. Na tuhnoucí smetanový krém narovnejte okapané mandarinky a další barevné ovoce podle fantazie.
Šťávu z mandarinek použijte při přípravě dortového želé, kterým přelijte ovoce.
Postupujte podle návodu na obalu. Dort nechte ztuhnout v lednici.
V míse smíchejte zakysanou smetanu s cukrem, vanilkovým cukrem a rumem.
Ušlehejte smetanu a zlehka ji vmíchejte do připravené směsi.
Pro tužší konzistenci přidejte do smetanového krému po lžících želatinu připravenou podle návodu na obalu.
Dno dortové formy pokryjte piškoty.
Na ně nalijte smetanovou hmotu.
Hodnotit recept: