Muffiny z kynutého těsta
Do kynutého těsta přidáme mandle, meruňky, rozinky, mléko, máslo, cukr, vejce a pomerančovou kůru. Upečené muffiny posypeme cukrem.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na potření
Postup přípravy
Do mísy vsypejte mouku, do středu udělejte jamku a do ní dejte 50 ml mléka, rozdrobené droždí a 1 lžíci cukru.
Mísu přikryjte a nechte ne teplém místě.
Meruňky nasekejte a spolu s rozinkami je prohřejte ve šťávě z pomeranče.
Mandle nasekejte a na pánvi je opečte.
Máslo rozpusťte a smíchejte se 100 ml mléka.
Do mouky s kváskem zapracujte mléko s máslem, meruňky a rozinky i se šťávou.
Přidejte mandle, vanilkový cukr, cukr moučku, vejce, a pomerančovou kůru.
Těsto důkladně propracujte a přikryté nechte vykynout.
Vykynuté těsto ještě jedno prohněťte, vyklopte na vál a vytvarujte váleček, který rozdělte na 20 dílků.
Košíčky na muffiny vymažte, naplňte těstem a pečte asi 20 minut.
Po upečení je nechte mírně zchladnout, několikrát je potřete rozpuštěným máslem a posypejte cukrem moučkou.
Hodnotit recept: