Minestrone s rýží
Hustá italská zeleninová polévka minestrone se slaninou, rajčatovým protlakem, rýží a bílým vínem. Servírujeme ozdobenou pórkem, parmazánem, slaninou a celerovou natí.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
Postup přípravy
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostky.
Cibuli oloupejte a nakrájíme nadrobno.
Mrkev očistěte, překrojte podélně a nakrájejte na tenké proužky.
Česnek oloupejte a prolisujte.
Celer očistěte a stonek nakrájejte nadrobno, nať na větší kousky.
Slaninu nakrájejte na kostky.
Ve větším hrnci rozehřejte olej a opečte slaninu dokřupava.
Slaninu vyberte a nechte mastnotu odkapat na papírový ubrousek.
Přidejte všechnu zeleninu a opečte ji na tuku po slanině.
Osolte, opepřete, přidejte rajčatový protlak a krátce poduste.
Podlijte vínem a důkladně promíchejte.
K zelenině přidejte rajčata z konzervy i se šťávou, naběračkou je pomačkejte.
Přidejte vývar, oregáno a nechte převařit.
Přisypte rýži a hrášek.
Vařte 15 až 20 minut.
Polévku dochuťte octem, cukrem, solí a kořením.
Před podáváním ozdobte pórkem, parmazánem, slaninou a celerovou natí.
Hodnotit recept: