Jablečná linecká mřížka
Milovníci jablek jistě ocení tenhle linecký mřížkovaný koláč.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
na ozdobu
Postup přípravy
Z mouky, chladného másla, obou cukrů, vejce a kůry rychle vypracujte těsto. Pokud se příliš drobí, přidejte k němu pár lžic studené vody. Udělejte z něj vyšší placku a ve fólii nechte půl hodiny v lednici. Pak na pomoučené ploše vyválejte tři čtvrtiny těsta tak, aby zaplnilo dno i stěny koláčové formy.
Na náplň ušlehejte vejce a žloutky se 100 g cukru, pak všlehejte mandle. Hmotu vlijte na těsto. Povrch poklaďte jablky pokrájenými na plátky a posypejte zbývajícím cukrem. Ze zbývajícího těsta nakrájejte proužky, kterými poklaďte jablka.
Pečte při 170 °C asi 40 minut. Před podáváním poprašte moučkovým cukrem.
Hodnotit recept: