Jableční šneci s rozinkami
Tyhle šneky si zamilují hlavně děti, a klidně jim je můžete přibalit do školní aktovky. V případě, že je připravujete pro děti, vypusťte rum.
Autor receptu: Redakce
Ingredience
poleva
Postup přípravy
Droždí rozmíchejte v teplé vodě a přidejte k němu polovinu mouky. Jablečnou šťávu smíchejte s máslem, vejcem a cukrem a přidejte ji k mouce. Až se vše spojí, přidávejte po částech zbytek mouky. Těsto by mělo být pružné a nelepivé. Nechte ho kynout asi 1,5 hodiny.
Rozinky propláchněte a naložte je do rumu. Až těsto zdvojnásobí svůj objem, vyválejte ho na pomoučeném vále na obdélník 40x 20 cm a potřete ho máslem. Smíchejte cukr se skořicí, polovinou posypejte těsto. Poklaďte rozinkami a na kostičky nakrájenými jablky, posypejte druhou polovinou cukru a stočte do rolády.
Tu nakrájejte na stejně široké šneky. Řezem je postavte do pečicí formy volně vedle sebe a nechte je při 170 °C péct asi 25 minut. Pár lžic moučkového cukru pak smíchejte s pár kapkami vody na polotekutou kašičku, kterou hotové šneky pokapejte.
Hodnotit recept: